Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

S KRUHOM ROZA OKTOBER SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

Objavljeno:

01/10/2021

Deli:

V Lidlu Slovenija smo tudi letos, že drugič zapovrstjo, združili moči skupaj z Žitom v sklopu roza oktobra. S posebnim kruhom, poimenovanim Kruh roza oktober, ki je nastal v Žitovih pekarnah in se prodaja izključno v naših 63 trgovinah, podpiramo Europo Donno − Slovensko združenje za boj proti raku dojk. Vse do zadnjega oktobra bomo od vsakega prodanega izdelka skupaj donirali 0,50 evra za podporo programu ROZA,* ki ponuja psihosocialno podporo bolnicam, njihovim otrokom ter drugim svojcem obolelih za rakom dojk in raki rodil.

Kruh roza oktober v Žitu tako ves mesec pečejo posebej za to priložnost, kupce in tudi svoje zaposlene pa ob tem ozaveščajo o tej najpogostejši obliki malignega obolenja žensk v razvitem svetu. »Veseli smo, da sta podjetji Žito in Lidl Slovenija letos že drugič s Kruhom roza oktober pristopili k aktivnostim ozaveščanja o raku dojk. Pomembno je, da s takimi 'roza' akcijami kupce in zaposlene vsako leto znova spomnimo na pomen zdravega načina življenja in rednega mesečnega samopregledovanja dojk. Ne smemo pozabiti, da je skrb za zdravje pomembna skozi vse leto. Zbrana sredstva bomo namenili programu Roza, ki bolnicam in njihovim svojcem ponuja psihosocialno podporo in je v teh časih epidemije še toliko bolj dragocena,« je poudarila Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija.

Kruh roza oktober: izbrane sestavine s simboličnim sporočilom

»V Žitu smo Kruh roza oktober zasnovali kot rustikalno oblikovan hlebček, ki vsebuje semena oljne kadulje oziroma chia semena in kosmiče, ki mu dajejo še večjo hrustljavost. Ta kruh je tudi izjemen vir beljakovin, saj jih hlebček vsebuje kar 16 odstotkov – dodatna predkuhana zrna pa poudarijo njegov okus in izboljšajo prehransko vrednost,« opisuje sestavo tega posebnega kruha Rok Cankar, direktor marketinga kategorije pekarstva v Žitu. V Žitu so v želji, da poleg vrhunskih sestavin nosi še simbolično sporočilo o pomenu zdrave prehrane in skrbi za lastno zdravje ter ozavešča o raku dojk, vsak hlebček »opremili« s posebno užitno krušno nalepko, na kateri je roza pentlja, simbol ozaveščanja o raku dojk.

V Lidlu Slovenija uspešno sodelovanje z Europo Donno že sedmo leto zapored

»Ponosni smo, da tudi v letošnjem rožnatem oktobru nadaljujemo sodelovanje s slovenskim dobaviteljem Žito in s pomočjo združenja Europa Donna nagovarjamo naše kupce ter zaposlene o pomembnosti preventive ter rednega samopregledovanja dojk. Naša želja je, da bi več časa sebi namenili ne samo oktobra, ampak skozi vse leto. Z združenjem Europa Donna uspešno sodelujemo že sedmo leto zapored in letos bomo z njihovo pomočjo pripravili predavanje za naše zaposlene, na katerem bo zdravnica in članica združenja predstavila pravilno samopregledovanje ter odgovarjala na vsa vprašanja. Vsem – ne le ženskam – želimo sporočiti, kako pomembna je skrb zase, kako pomembno je, da poslušamo svoje telo in duha,« je povedala Lilijana Remich, direktorica skupnih služb v Lidlu Slovenija.

15. oktober – dan zdravih dojk

Tudi pri nas bomo še posebej zaznamovali 15. oktober, dan zdravih dojk, ki ga Združenje Europa Donna Slovenija vsako leto posveti aktivnostim širjenja informacij o pomenu zdravja dojk ter ozaveščanja o preprečevanju in zgodnjem odkrivanju raka dojk pri ženskah in dekletih.

Naš letošnji roza oktober nosi slogan »Vzemi se v roke«, s katerim želimo svoje zaposlene še dodatno opomniti na pomembnost rednega mesečnega samopregledovanja. Poleg manjše pozornosti se bomo vsi zaposleni na dan zdravih dojk lahko posladkali z roza zajtrkom, katerega zvezda bo Kruh roza oktober.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP