Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

ZBIRANJE SREDSTEV ZA JUNAKE 3. NADSTROPJA: LIDL SLOVENIJA IN INTERZERO SLOVENIJA POMAGATA JUNAKOM PRI ZBIRANJU PLASTENK

Objavljeno:

14/09/2023

Deli:

Da bi pomagali otrokom, ki so zboleli za rakom, smo se v Lidlu Slovenija, skupaj s  podjetjem Interzero Slovenija, odzvali na pobudo društva Junaki 3. nadstropja in društvo podprli pri zbiranju odpadnih plastenk v humanitarne namene, med drugim jim bomo omogočili prostor za zbiranje plastenk v treh izbranih Lidlovih trgovinah. Akcijo Junakov 3. nadstropja, ki se začenja v okviru Zlatega septembra, meseca ozaveščanja o otroškem raku, smo poimenovali Zbiramo plastenke za Junake. Odpadne plastenke pijač boste v izbranih poslovalnicah Lidla Slovenija lahko oddali v poseben avtomat za zbiranje plastenk.

V Lidlu Slovenija in podjetju Interzero Slovenija smo prisluhnili potrebam društva Junaki 3. nadstropja, ki so ga ustanovili starši otrok, obolelih za rakom, in jih podprli pri humanitarnem zbiranju praznih plastenk za pomoč otrokom, obolelim z rakom, in njihovim družinam.

»Iskrena hvala tako Lidlu Slovenija kot tudi podjetju Interzero Slovenija, da sta se odzvala na našo pobudo. Skupaj želimo zbrati čim več sredstev in tako olajšati zares težko pot Junakom in njihovim družinam, ki se morajo spopasti z rakom. Zato srčna hvala prav vsakemu, ki bo oddal plastenko pijač za naše Junake. Prav vsaka šteje in lahko prinese veliko dobrega,« ob začetku akcije sporočajo iz društva Junaki 3. nadstropja.

Prazne plastenke pijač za dober namen zbirajo v treh Lidlovih trgovinah

Od danes naprej so v treh Lidlovih trgovinah – v Ljubljani v Toplarniški ulici, v Mariboru na Titovi cesti in Kranju v Šucevi ulici – na voljo posebne naprave za zbiranje, kamor lahko vsakdo odda prazne plastenke pijač. Za trajnostno in skladno ravnanje z zbranimi plastenkami bo poskrbela družba za ravnanje z odpadno embalažo Interzero Slovenija, ki bo ob koncu akcije februarja 2024 društvu Junaki 3. nadstropja predala sredstva, zbrana s prodajo plastenk. Celoten izkupiček od zbranega odpadnega materiala bo  društvo Junaki 3. nadstropja uporabilo za humanitarni namen, za katerega so se odpadki zbirali, to je za pomoč otrokom, obolelim za rakom, in njihovim družinam. Obenem pa bomo skupaj z Interzero Slovenija društvo Junaki 3. nadstropja podprli še s svojo donacijo, za vsako oddano plastenko bomo namreč Junakom skupaj namenili še po pet centov.

Se sprašuješ kako? Poglej video.

»Tokratna akcija je za nas nekaj posebnega, saj se v njej prepletata dva pomembna vidika trajnostnega delovanja Lidla Slovenija. Že tretje leto zapored bomo v okviru Zlatega septembra podprli aktivnosti društva Junaki 3. nadstropja ter tako stali ob strani malim junakom in njihovim staršem, akcija Zbiramo plastenke za Junake pa bo poleg tega pripomogla tudi k varovanju okolja. Gre za zanimiv humanitarni projekt, ki nas kot posameznike nagovarja, da se poleg doniranja aktiviramo tudi okoljsko odgovorno, zato verjamemo, da bo pobuda uspešna,« je povedala Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija.

Direktorica podjetja Interzero Slovenija mag. Darja Figelj pa ob tem poudarja: »Podjetje Interzero je na osmih trgih v Evropi zavezano spoštovanju okolja ter ohranjanju naravnih virov. V okviru akcije Zbiramo plastenke za Junake bomo poskrbeli, da bodo vse zbrane plastenke pravilno reciklirane in ponovno uporabljene za nov izdelek. Prav nobena zbrana plastenka ne bo končala v naravi in onesnaževala okolja. Humanitarna nota tega projekta nas navdihuje, zato smo se z veseljem pridružili pobudi društva Junaki 3. nadstropja.«

Zlati september postaja sinonim za pomoč otrokom z rakom

Na leto v Sloveniji za rakom zboli od 70 do 80 otrok, rak pa je tudi drugi najpogostejši vzrok smrti pri otrocih, starih od pet do 14 let. V Lidlu Slovenija se Zlatemu septembru, mesecu ozaveščanja o otroškem raku, priključujemo že tretje leto zapored. Z društvom Junaki 3. nadstropja pa smo sodelovali že leta 2020, ko smo s kupci in donacijo Deluxe ob prazničnem decembru poskrbeli za ureditev posebne sobe zaupanja na hematoonkološkem oddelku ljubljanske pediatrične klinike, ki je namenjena pogovorom o diagnozah in zdravljenju malih bolnikov.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP